Ben jij toe aan een nieuwe website of moet jou website hoognodig onder handen worden genomen? Waar houdt je rekening mee? Wij hebben een aantal punten voor je op een rij gezet.
1. Wat wil je er aan uitgeven
Tegenwoordig is het niet moeilijk om iemand te vinden die voor jou een website wil maken. Dat is het probleem niet. Maar stel van te voren vast waaraan jou website moet voldoen. Dit plan is de blauwdruk voor je nieuwe website. Denk er goed over na. Ga vooral ook andere collega website bekijken en bezoeken. Kijk wat je bevalt aan hun website, maar ook vooral niet. Kijk naar de gebruiksvriendelijkheid en bekijk de website vanuit de positie van de bezoeker.
2. Domeinnaam
Heb je al een domeinnaam? Heeft deze de nodige potentie? Stel je hebt een groentespeciaalzaak en je naam is GOOIJER en je website heet ‘SpeciaalzaakGooijer’.
Weet je welke rankingspositie nu heeft bij de zoekmachines? Weet dat mensen die een groenteboer zoeken niet zoeken op gooijer (tenzij ze al reeds klant bij je zijn!), maar je wilt ook graag nieuwe cliënten.
3. Content Management Systeem
Ofwel kun jij als cliënte zelf content uploaden naar je eigen website. Ben je altijd afhankelijk van je website bouwer dan moet je je eens afvragen of het niet tijd wordt voor een CMS systeem. Daarbij behoudt je de vrijheid om zelf afbeeldingen en teksten op je website te plaatsen zonder dat daarbij de infrastructuur van die website in gevaar komt. Bij AB Webdesign & Onderhoud richten wij de website voor gebruikers zo in, dat zij niet aan essentiële zaken kunnen komen waardoor de website offline gaat of wordt verminkt. Wel zo veilig idee dus.
4. Hoe gaat jou website eruit zien
Denk goed na over de lay-out van je website. Bedenk daarbij dat sommige gewenste componenten enorm vertragend kunnen werken op de laadtijd van de gebruiker.
5. Gebruiksvriendelijkheid
Kijk goed rond naar andere websites en leg jou ideeën voor aan je website bouwer. Hij kan je meer vertellen of de snelheid van je website. Daarnaast moet het ontwerp er strak en goed uitzien. En niet alleen op een desktop computerscherm. Zorg dat de website zich aanpast aan het scherm van de gebruiker.
6. Search Engine Optimalisation
Niet onbelangrijk, maar door eigen bouwers vaak over het hoofd gezien. De SEO (Search Engine Optimalisation). Is jou website voor zoekmachines wel vindbaar. Naast het opbouwen van een goed en functioneel zichtbare website (frontend) is de SEO, welke aan de achterkant (backend) van je website wordt uitgevoerd, even belangrijk. Door info aan je geplaatste pagina’s te koppelen kunnen zoekmachines je pagina beter vinden.
7. Inhoud
Soms kom je websites tegen met info van 5 tot 7 jaar geleden. Dit betekent dus dat de eigenaren van deze site, al die tijd niks hebben gedaan aan de inhoud van hun website. Wij zien dat niet alleen, maar ook zoekmachines. Des te ouder je content, des te lager kom je voor bij de zoekmachines. Zorg dus altijd voor actuele content.
8. Doel van je website
Maak een duidelijk doel wat je wilt bereiken met je website. Bekijk hoe andere websites dit doel proberen te realiseren. Zorg door middel van uitgekiende strategieën dat bezoekers langer blijven hangen op je website en met je in contact komen.
9. Analyseer je website
Er zijn tools beschikbaar om je website qua gebruik te analyseren. Zo kom je te weten welke pagina’s goed scoren en welke minder. Zou hou je een vinger aan de pols.
10. Het testen van je website bij verschillende browsers
Elke browser reageert anders op je website. Hoe je dit kunt testen, kun je ondervinden via de website: www.browserstack.com
AB Webdesign- & Onderhoud
(onderdeel FSH)
Engelandstraat 76
1966 NJ Heemskerk
Tel: 06 – 33 996 990
mail@ab.nl
AB Webdesign- & Onderhoud is gespecialiseerd in de ontwikkeling en onderhoud van WordPress websites. Dit houdt in dat wij u alle vrijheid kunnen geven om zelf content te plaatsen op uw website.
AB is onderdeel van FSH te Heemskerk.