Veel gestelde vragen

over WordPress onderhoud

Over de noodzaak van onderhoud

Over beheer en technisch onderhoud

Zodat je website goed blijft functioneren en veilig is.

Een WordPress website bestaat uit verschillende onderdelen: de WordPress core software zelf, een theme en plugins. Al deze onderdelen brengen regelmatig updates uit. Om een goed functionerende en veilige website te kunnen waarborgen is het is erg belangrijk deze updates continu door te voeren.

Wanneer er geen doorlopend onderhoud wordt uitgevoerd dan wordt je website onveilig en zeer kwetsbaar voor hackers. Daarnaast kan het zijn dat sommige functionaliteiten van je WordPress website niet meer goed samenwerken met andere functies.

Het is niet eens de vraag óf je website dan gehackt gaat worden, het is alleen de vraag wanneer hij gehackt zal worden. Maar je komt gegarandeerd vroeg of laat aan de beurt, en in de meeste gevallen is dit vroeg.

Hackers speuren het internet af met geautomatiseerde scripts die lekken in websites automatisch herkennen. Ze zijn dus niet zo zeer op zoek naar jóuw website, ze zijn op zoek naar álle websites waar een bepaald, niet ge-update onderdeel in zit. En zodra ze dat tegenkomen zitten ze meteen bij je binnen en heb je doffe ellende.

Die ellende voorkomen wij met ons onderhoudsabonnement voor WordPress websites.

Ja. Of eigenlijk is het andersom: een website die niet voortdurend wordt onderhouden wordt langzaamaan steeds trager. Doordat we alles netjes up-to-date houden en daarnaast periodiek de database optimaliseren blijft jouw WordPress website optimaal presteren. Zeker in combinatie met snelle hosting. Welke wij ook uiteraard aanbieden.

Kun je het zelf doen?

Als wij jouw website onderhouden wordt deze gekoppeld aan een dashboard en op meerdere manieren gemonitord. Als je het zelf doet dan heb je deze tools niet, en is elke dag inloggen en kijken of er updates zijn en deze steeds meteen doorvoeren de enige manier om up-to-date te blijven. De ervaring leert dat niemand dit doet.

Bovendien gaan updates vaak in 1 keer goed, maar vaak genoeg ook niet en crasht een plug-in, of crasht zelfs de hele website bij een update. En dan zit je met je handen in je haar, want dat kun je niet zelf oplossen. Je website is dan onbereikbaar, en je moet op zoek naar iemand die je kan helpen.

Ons advies: laat ons jou helpen om je WordPress website te onderhouden.

Uiteraard kun je gewoon bij je website. Alleen bepaalde zaken zijn dichtgetimmerd zodat je niet per abuis je website laat crashen.

Over tarieven

Ons uurtarief kun HIER je terugvinden. Wij werken in blokken van 10 minuten, afgerond naar boven. Dus voor een klus van 17 minuten krijg je een factuur van 20 minuten. Denk daarbij dat je hiermee geld verdient. Zelf ben je wellicht 1 á 2 uur bezig met een klus, en wij dan bijvoorbeeld 20 minuten. Dat kost jou omzet en is het dus verstandiger om je onderhoud uit te besteden.

Ja, uiteraard. Juiste de combinatie hosting en onderhoud is voordeliger.

  • doorlopende beveiliging van de website
  • 24/7 monitoring
  • Updates van WordPress, theme en plugins
  • Optimaliseren van de database
  • Verwijderen van spam reacties
  • Voorkomen van spam
  • Snelsheidsoptimalisatie
  • Maken van backups

Nee, dat maakt voor ons niets uit. 

Ja, geen probleem. Ook de plug-ins met licentie. 

Wij monitoren alle websites elke werkdag. Bij kritieke veiligheidsupdates worden deze ook in het weekend doorgevoerd. 

Ja zeker, dagelijks maken wij een backup van je site.

Dat is geen probleem voor ons, wij werken deze netjes bij en je website werkt weer als een zonnetje.

Vervelend, maar wij stellen alles in het werk om je gehackte website weer zo snel mogelijk ‘schoon’ te krijgen. 

Over hosting

Ja, dat maakt zeker uit. In principe kunnen we een WordPress website ook wel onderhouden als deze ergens anders gehost wordt, maar wij kunnen veel efficiënter werken in een website waarvan we de hosting zelf verzorgen.

Bij ons zit snelle WordPress hosting van topkwaliteit dan ook inbegrepen in het tarief voor onderhoud. Zou je je website elders hosten dan kost je dat dus onnodig meer. En we zijn met ons inclusief tarief ook nog eens goedkoper dan andere gespecialiseerde aanbieders van WordPress onderhoud die geen hosting inclusief hebben.

 
 
 
 
 

 

Ja graag zelfs! Neem vrijblijvend contact op.

Jazeker, wij kunnen elke gewenst domein voor jou registeren, met elke gewenste extensie.

Hoe zijn jullie te bereiken

Op werkdagen zijn wij telefonisch te bereiken op het nummer:

06- 33 996 990

Uiteraard hebben wij ook andere werkzaamheden, dus wordt de telefoon niet opgenomen, spreek dan rustig je naam en nummer in. Wij bellen zodra de gelegenheid is, je terug. Afgesproken!

In de regel de zelfde dag. Maar vaak sneller!

Ja, wij zijn een kleinschalig bureau en je spreekt altijd met de zelfde persoon.

Ja, op dit moment nemen wij nieuwe klanten aan. Wees welkom! Je komt in een warm bad terecht. 

Meer informatie

Indien u meer informatie wenst staan wij u te woord.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

AB | Webdesign en onderhoud
U kunt geen inhoud kopiëren vanaf de site van AB.nl